Een OV-chipkaart in plaats van drie dagen eten

Terwijl ik achteloos denk in te checken en al bijna door het poortje ben gelopen, valt mijn oog op het scherm waar behoort te staan: “Altijd voordeel, check-in”. Nu staat er namelijk iets anders: “Kaart verloopt op 03/011”. Verrek, dat is waar ook, die kaarten verlopen en de mijne is aan vervanging toe. Terwijl ik naar de trein loop, bedenk ik wanneer ik dit kan regelen en voor ik het weet verdwijnt de gedachte weer naar de achtergrond.

Laat ik voorop stellen dat ik een groot fan ben van de OV-chipkaart. Wat een uitvinding: een kaart waarmee je kan reizen met de trein, bus, tram, metro en zelfs sommige ‘bootdiensten’. Enkel wat geld er op en in- & uitchecken. Geen gedoe meer met treinkaartje, strippenkaarten en tickets kopen bij de chauffeur. Natuurlijk was het wennen, maar nu zou ik niet meer terug willen.

Toch vreet er iets aan mij over de OV-chipkaart. Hoe kan een kaart, waarmee je moet inchecken ‘verlopen’? Oké, je pinpas wordt ook wel eens vernieuwd, maar dan kan je er ook meer mee doen. Eens in de zoveel tijd komt er ook een nieuw ledenpasje van het Zilveren Kruis, maar die is dan wel gratis. De OV-chipkaart moet ook vernieuwd worden. Echter, er zijn geen vernieuwingen, je kan er dus nog steeds hetzelfde mee (in- & uitchecken), maar kost je wel €7,50, of je nu een persoonlijke of anonieme kaart neemt.

Dit vind ik nu toch zo belachelijk. Een pasje laten maken voor €7,50. Als de nieuwe kaart op de mat valt, dan staat dat gelijk aan ongeveer 3 dagen eten. Dan denk je misschien, er zal vast wel wat geld op de kaart staan. NEE! Zelfs dat niet. Ik vraag me dan toch af waarom deze kaart zo duur is. Is het geld nodig voor een bedrijfsuitje? Of krijg ik dan toch echt een OV-chipkaart van goud? Ben bang van niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s