Een kijkje in de keuken bij …

Het internet is groot, heel groot. Er bestaan miljoenen websites, maar je kent er maar weinig. Sommige websites zijn handige hulptools, zoals google en yahoo. Anderen brengen informatie over alledaagse zaken, zoals nieuwssites of fansites van bepaalde sportclubs. Maar je hebt natuurlijk ook de sites die plezier bieden in alle soorten en maten, van spelletjes.nl tot ‘goksites’ en van uitzendinggemist tot aan pornosites. Maar eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe site bij wat een enorm goed initiatief blijkt te zijn.

Denk eens aan Humans of New York. Een website waarop foto’s van alledaagse mensen uit New York worden geplaatst met daaronder zeer uiteen lopende anekdotes over hun leven. Nu is er op diezelfde site een world tour in samenwerking met de United Nations. Van over de hele wereld worden mensen geïnterviewd en gefotografeerd. Mensen uit Oekraïne, Uganda, Iran en vele andere landen worden vastgelegd en gevraagd naar hun mening over een lokaal probleem of voorval. Prachtig initiatief.

Ook in Nederland komt er nu een soort gelijk project. Docenten worden door ‘Leraren van Nederland’ opgeroepen om zich aan te melden. Ze worden dan gefotografeerd door vrijwillige fotografen en mogen een anekdote geven over de reden van hun docentschap. Wederom een prachtig initiatief. Waarom ik dat vind? Omdat de docent, uit basis-, middelbaar- of hoger onderwijs, meestal op één hoop worden gegooid, onder het mom van: “ach lekker veel vakantie” of “heerlijk hoor, om 3 uur thuis zitten”. Maar het doceren is zoveel meer dan dat.

Doceren is kijken naar de toekomst, doceren is kinderen opvoeden, doceren is er zijn voor hen die je nodig hebben, doceren is uitdagen, doceren is samenwerken aan een probleem, doceren is kinderen zien stralen, doceren is ondersteunen, doceren is zoveel meer. Docenten moeten worden gezien als individuen, die elk een passie hebben voor dit prachtige beroep. Een passie die voor iedere op een andere manier tot stand is gekomen en daarom is het belangrijk om eens te kijken naar die passie van een docent. Een kijkje in de keuken bij een docent opent velen de ogen. Ga dus allemaal naar ‘Leraren van Nederland’ en bekijk vanaf 8 oktober 2014 waarom docenten docent zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s