Schwalbe-heffing

Onder de tekst “hèhè, hoho, onderwijs verneuk je zo” en luid gefluit kwamen we het Malieveld op. Een groep van 1500 studenten uit verschillende steden en verschillende studies die Den Haag liet weten hoe wij denken over Rutte 1. Van Den Haag Hollandspoor tot het Malieveld lieten wij van ons horen, want Rutte 1 maakt ons land kapot.

Halbe Zeilstra heeft het prachtige idee van de Halbeheffing. Ik zou het graag de schwalbe-heffing willen noemen. In het voetbal als je een schwalbe maakt naai je iemand een oor aan en dat is wat Halbe ook doet. Hij naait, samen met Mark, Maxime en Geert studerend Nederland een oor aan! Als je een langstudeerder bent moet je 3000€ gaan dokken als boete boven op je collegegeld. Hoe moet men nu nog ervaring opdoen in besturen en in vrijwilligerswerk?

Het plan is niet alleen die 3000€! Dat vergeet men. In je Master krijg je geen Stufi meer, de studenten-ov is passé! Een tweede Master kost je goudgeld! Dat je de luie student wilt aanpakken is heel goed hoor Halbe, maar niet elke langstudeerder is een luie student. Mark, jij, Maxime hebben (veel) te lang gestudeerd en Geert weet niet eens wat het is.

Dit kabinet moet maar gewoon weer de schoolbanken in. Ze zijn te dom om te regeren! Door SLECHT onderwijs nog duurder te maken moet het begrotingstekort ingeperkt worden, maar om deze op te lossen moet je gaan investeren. Als je een sterke economie wil zal je bij de basis moeten beginnen: kennis. Kennis leidt tot innovatie, specialisatie en ook een sterke economie. Gevolg is dat Nederland zal stijgen op de verschillende internationale ranglijsten. Dat is wat we willen: GOED onderwijs!!!

Om het maar even simpel te zeggen Mark: jij en kabinet Rutte 1 moeten gewoon … Oprutte!

2 gedachten over “Schwalbe-heffing

  1. Helemaal mee eens, achterlijk volk daar in het kabinet…
    Heb je “Rutte mag ik afstuderen, ja of nee? Moet ik dan nog geld betalen, ja of nee?” nog gehoord bij het Malieveld? :P Een klasgenoot ging erheen en die had ze samen met haar studentenvereniging verzonnen, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s