De NS

“Een brandje en het treinverkeer in het hele land ligt plat. Wanneer dan eindelijk alles is hersteld valt er één sneeuwvlok en weer rijden er geen treinen meer. Alles weer op de “rails” en dan moet men meet z’n allen in een veel te kleine trein. Het is ook altijd wat met de trein!”

Dit is nou een uitspraak die makkelijk zou kunnen komen van één van onze vele forenzen die dagelijks met de trein naar kantoor moet. Gevolg is een stroom aan sympathisanten die het maar wat graag eens zijn met deze forens. Eerlijk gezegd: om moe van te worden! Dames en heren in heel Nederland, de trein is geen robot die tegen alles bestand is.

Natuurlijk ik ben ook niet altijd even blij met onze Nederlandse Spoorwegen. Ik heb een bestuursfunctie bij mijn faculteitsvereniging en moet regelmatig met de trein het land door reizen voor vergaderingen en afspraken. Mijn vriendin woont en studeert in Wageningen en ook dan moet je toch echt met de trein vanuit Rotterdam. Regelmatig maak ik mee dat een trein wat vertraagd is of dat de aansluiting net mist. Dat is vervelend, maar als je toch weet dat er problemen zijn met de tijden rondom het treinvervoer, hou daar dan rekening mee! En als je het dan toch niet zint, pak je toch lekker de auto? Hou dan wel rekening met een reistijd plus een vertraging van minstens 30 minuten van de file door een ongeluk, mist of sneeuw. Want ja dat vergeten wij wel eens. De trein heeft door de sneeuw een kwartier vertraging, maar met de auto doe je er ook minstens 30 minuten langer over!

Dus mensen denk nou eens na voordat je al je moeite en energie stopt in het klagen over de NS. Al die overbodige brieven aan de krant over hoe dramatisch het was dat je 5 minuten moest wachten. Kijk eens naar de buurlanden waar mensen soms een dag moeten wachten voordat er eindelijk weer een trein rijdt!

2 gedachten over “De NS

  1. Eindelijk iemand die het met mij eens is O_o

    (Alleeeeeen zouden af en toe de conducteurs een ienemieneklein beetje beter op de hoogte mogen zijn van de vertragingen, maar dat kleine klachtje is niks vergeleken bij 1440 minuten vertraging (A) )

  2. En dan nog een voordeel wat al die zeurpiten vergeten: als je een uur vertraging hebt krijg je van de NS al je geld terug. Dus: gratis naar je bestemming gebracht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s