Herfstzon

Zittend achter het raam kijk ik naar buiten over het terrein van de Campus. Met een fles Fernandez en een lekker muziekje van Coldplay stort ik mezelf in een oase van rust. De universiteit is net weer een week bezig, de trainingen van voetbal zijn weer in volle gang en van uitslapen komt het ook niet meer. Kortom, de zomer is weer voorbij.

Zonnestralen laten de nu nog groene bladeren van de vele bomen en het gras stralen in het zachte herfst briesje. Dat is nog wel eens anders geweest. Woeste wind, kletterende regenbuien en bliksemschichten waardoor de hele kamer in licht is verhuld waren geen vreemde taferelen aan het einde van de augustus maand. Overstromingen door het hele land en iedereen had een natte broek tijdens het fietsen, al waren het die 5 minuten van huis naar de supermarkt.

Lang zal ik hier niet van kunnen genieten. Volgens de weermannen en vrouwen en natuurlijk de kalender komt er weer slecht weer aan. Extreem weer zo waarschuwen de mensen van het KNMI dan, vanwege de klimaatsveranderingen. Tsja, Moeder Natuur was er natuurlijk eerder dan wij, dus waar klagen we over? Wat betreft die kalender, die voorspelt het elke jaar weer goed dat de winter er aankomt…

Misschien wel niet zo leuk als die eerste lente dagen waarin de zon krachtig schijnt, maar wel zeker lekker die herfstzon. Wat ga ik dit missen zeg. Kou en regen zullen de dagelijkse beelden zijn die over ons land zullen heersen. Daarom geen gemopper of gezeur verder.

Ik sta op vanachter het raam waaruit ik keek en loop de heerlijke herfstzon in. Dank u Moeder Natuur, dat ook dit soort momenten nog bestaan waarop je kunt genieten van al het moois om je heen…

2 gedachten over “Herfstzon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s