Love?

It is a day like an other, a good day.
But she say, without a sign, the love is over…

Ben je nog niet afgehaakt? Goed zo.
Vaak lees je dit soort stukken bij mensen op hun Hyves of in msn namen. Maar in hoeverre snappen mensen die ware betekenis van Love, Liefde? In hoeverre hebben ze door dat dit niet is wat liefde hoort te zijn?

Liefde is een woord met grote en kleine, veel en een betekenis(sen). Liefde voor je geliefde laat je hart sneller kloppen, je buik kriebelen en je mond een glimlach op laten tekenen zonder dat ie vertrekt. Liefde is dat je geliefde de volgende morgen naast je wakker wordt en dat hij/zij nog mooier is dan voor je ging slapen; dat je geliefde zelfs in een te grote trui, te lange slobber joggingsbroek en het haar op half zeven nog steeds prachtig is.

Ware liefde, de een gelooft erin en de ander niet. Het is net als liefde op het eerste gezicht. Ikzelf geloof er wel degelijk in, in ware liefde. Het is zo’n onverklaarbaar gevoel dat zegt: ‘het is goed. Zij is het!’. Je weet gewoon dat het nog een eeuwigheid zal duren. Wellicht denk je dit op een te jonge leeftijd, maar waarom zou het niet kunnen? Het geeft je rust en geluk. Zolang je maar nooit vergeet om je naaste lief te hebben.

Liefde is dus niet alleen je geliefde, maar een ieder die je liefhebt op welke wijze dan ook. Je ouders en familie, je vrienden en vriendinnen. Als je hen, als je naasten liefhebt, zal dit uitbetaald worden in geluk. Waren dit ook niet de worden van onze ouders? Zij die in de sixties en seventies streden voor vrede en liefde op aarde.

Was Hij het ook niet die opriep tot naasten liefde? Was Hij het niet die iedereen hielp en iedereen lief had? Hij is de oprichter van het Christdom, Christus. Het ware geloof dat beleed was de Liefde. De liefde voor naasten en minder bedeelden. Maar is dat er nog wel? Is er in onze maatschappij nog wel ruimte voor zo’n levenswijze? Ik denk het wel. Wellicht anders dan een eeuw geleden, contact is er domweg minder in deze wereld, maar je zal er op een andere manier mee moeten omgaan. Misschien wel vaste contacturen, maar liefhebben van de ander moet ook nu nog kunnen.

Daarom vraag ik men om niet alleen maar digitaal te zijn of op pad te zijn. Ga ook eens gezellig een gesprek aan met je ouders of familie, zonder ruzie. Neem je vriendin of vriend in je armen en laat nog eens blijken hoeveel je van je geliefde houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s