Afzetters

Ze zijn inmiddels bekend, de verkopers. Ze bellen je op, komen aan de deur en in de stad ontkom je er zeker niet aan. ‘Weet u het al, Nuon is de beste’, ‘Het AD zegt u? De Telegraaf is goedkoper en heeft betere items’, ‘Heeft u een Zilveren kruis verzekering, dat zijn juist de afzetters, bij ons kan het goedkoper’, ‘Wij hebben een aanbieding waar u geen nee op kunt zeggen!’. Nou, echt wel dus!

Zaterdag 9 januari jl. was er een uitzending van Kassa, waarbij ze undercover beelden lieten zien van verkopers van energiebedrijven. Je zag er een verkoper die door bleven praten tot de consument zwichtte, een verkoper die een handelsonbekwaam persoon bijna dwong tot tekenen en een verkoper die letterlijk alles bij elkaar loog. Een schande is het werkelijk waar. Maar het ergste van alles zijn dan de persvoorlichters of directeuren die dan aan de tafel van Kassa plaatsnemen. De reacties waren van dezelfde aard: ‘Ik schrik hier heel erg van, dit wisten wij niet’, of, ‘wij bellen altijd 24 uur later de mogelijk nieuwe cliënt op hoe het is verlopen e.d.’. Als dan één van die ‘nieuwe cliënten’ door kassa geïnterviewd wordt, zegt hij dat er nooit gesproken is over een contract, het woord contract is noch aan de deur noch bij het telefoongesprek gevallen.

Een schande dus, werkelijk een schande. Je wordt gewoon een abonnement aangesmeerd, een contract, zonder dat je het weet. En als je dan getekend hebt, dan krijg je na 8 dagen het welkomstpakket. Je leest het goed 8 dagen. Dat is na het wettelijke opzegtermijn. Bij wet is namelijk gesteld dat als je een contract hebt getekend, maar je wil toch niet in zee, dan kan je tot 7 dagen na het tekenen je contract nog teniet laten doen. Dit was om het handelen van maatschappijen zoals de energie e.d. aan regels te binden. Maar heeft het effect? Nee, want het wordt omzeild door het ontkennen, of niet bevestigen, dat je een contract getekend hebt.

Het lijkt mij dus hard nodig dat de regering, onze regering, gekozen door het volk om ons te beschermen, de regering die alle plannen voor zich uitschuift, die regering dit nou eens te laten aanpakken, gelijk. Hier moet wat aangedaan worden door die regering. Men moet worden beschermd door dit soort verkooppraktijken. Ik blijf erbij: Het is een schande!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s