Twee Emmy’s voor één kind.

Afgelopen week was de uitspraak in de rechtszaak van Madonna betreffende een nieuw adoptiekindje. In RTL-Boulevard werd vermeld dat ze de avond te voren al een “welkoms” feestje had, omdat ze als “zeker” wist dat het kind aan haar werd toegewezen. 24 uur later was ze inmiddels zover dat die gedachtegang niet helemaal klopte. Ze kon niet een twee kindje tegemoet zien en daarbij kon haar eerder geadopteerde zoontje dus geen nieuw zusje ontmoeten. ‘What a shame’, zal Madonna wel gedacht hebben. ’t Is nu ook nog de vraag of ze de school, die ze wilde bouwen om 2500 kinderen te helpen, gebouwd wordt met behulp van een donatie van deze 50-jarige popster.

Madonna is een voorbeeldje, maar er komen steeds meer popsterren die kinderen gaan adopteren. Ze gooien een zakgeld neer en willen het kind meenemen. Hartstikke leuk natuurlijk voor de organisatie, voor het weeshuis. Voor het kind natuurlijk helemaal geweldig, zou je denken. Mij lijkt dit namelijk allemaal niet zo vanzelfsprekend leuk. Een moeder die volop in het nieuws is, dat betekent dus dat het kind, misschien afkomstig uit de rimboe, ook elke dag in het nieuws is. Een kind dat van niks af weet gaat van de anonimiteit zonder inspraak zo elke talkshow, elke roddelblad, elke krant etc. in.

Daarnaast moet mammie of pappie vaak weg. Shows, gala’s, optredens en ga zo maar door. Dan zijn er twee alternatieven. Of je kind krijgt zijn of haar eigen kinderjuf of het kind wordt overal mee naar toe gesleurd. Nou beide lijken mij geen goede oplossing. Als het kind zijn of haar eigen kinderjuf heeft, heeft het dus niet een vaste moeder. Er zijn opeens veel mensen om het kind heen in een grote drukke, misschien zelfs, een gevaarlijke grote mensen wereld. Is dat nou wel een verbetering in vergelijking met het weeshuis? Zonder er te zijn geweest weet ik ook wel dat een weeshuis geen pretje is voor die lieve kindertjes uit 3e wereldlanden. Maar is het huis van Madonna dan zo leuk? Groot, leeg voor met gouden en platina albums. Nou laat er maar eens een vallen en mammie wordt gek. Laat staan als je aan haar awards komt.

Maar het andere alternatief is ook geen alternatief om over naar huis te schrijven lijkt me. Kom op zeg, mammie moet zingen, kindje mag tot 12 uur/1 uur op blijven om naar mammie te kijken. Mammie heeft een awardshow, ga maar lekker naast mammie zitten en lachen naar de camera’s hè! Het arme kind zal bij de eerste de beste rare reactie breed uitgemeten worden in alle roddelbladen over de hele wereld, moet elke boulevard uitzendingen en krijgt honderden Joop van Teijlingen in de bosjes in de tuin. En waarom? Nou dat weet dat kind echt niet hoor. Volgens mij hebben die kinderen in hun vorige leven echt iets goed mis gedaan dat ze zo erg gestraft worden!

Ik zou zeggen: “Lieve, lieve popsterren en andere celebs. Denk nou is na voordat je met je geld loopt te smijten! Kinderen zijn kinderen, dus mensen. Het zijn geen dure accessoires die je bij de Bijenkorf kunt kopen. Het zijn kinderen soms met, soms zonder ouders. Pluk ze nou niet zomaar weg uit hun leefomgeving en stop ze in dat bekende sterren wereldje van jullie! Zorg dat het kind in zijn of haar regio goed kan leven. Adopteer het weeshuis en onderhoudt het dmv donaties. Dan ben je een stuk beter voor de wereld dan alleen met een kind adopteren. Kom op zeg!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s