Nat, nat, nat, nat

De titel zegt het al: kijk je naar buiten, dan zie je regen, natte stenen, natte bomen en planten, natte schuurdaken, natte auto’s en ga zo maar door. Het weer van Nederland is weer als van ouds. Lekker veel regen, wind, maar nauwelijks de zon. 2 weken geleden had je het toch warm overdag! Weet u het nog? Heerlijk zonnetje. Zelfs de winterjas was te warm. En dan heb je dit. Van vrolijk naar in en in triest weer. Om gek van te worden. Waarom kan het nou nooit eens lekker 6 maanden lekker weer zijn. Dat je in maart begint met een aangenaam zonnetje en een temperatuutje rond de 13-15 graden. April wordt het wat warmer, 15-18, mei ook zo rond de 18. Dan begint juni met toch wel 20 graden, 22 graden, gevolgt door juli: 22 graden. En dan Augustus: 25-30 graden. Heerlijk toch? Waarom niet?

Nou dan krijg je al die aardrijkskundige op je dak hoor. “Nee, want Nederland ligt op een te hoge breedte op het noordelijk halfrond”, “nou door de westenwind krijgen we matige lucht van zee waardoor het hier wat normaal is”, nou je raadt het al: dan stijgt de warme lucht op, koelt het af en heeft NEderland lekker veel neerslag zo als nu.

Nee ik weet het wel: Lekkere warme tot hete zomers en strenge winters. Sneeuwpoppen en sneeuwbal gevechten in december en bruinbakken in juli/augustus. Wie wil dat nou niet in eigen land?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s